Blog was created on 27 November 2010

Thursday, November 3, 2011

Sabah Bah!

This is my very first time ever pergi Sabah! Seriously excited sangat sebab dapat fly ke sana bah. Especially sebab I went there with my MPP 2011/2012 Family. Trip dengan kawan-kawan is like a totally different feeling, so it was awesome and so cool.


So our flight pukul 12.50 tengahari at LCCT. We arrived at LCCT around 10am with my family and Sab. Quite early because nak check-in segala.


Since kitorang naik AirAsia, you have to buy the food inside the flight, takde food provided ea. Masa pergi tu, kitorang tak nak beli makanan sebab rasa macam kenyang, tapi since ada coklat dalam beg, terus makan je. Makan 1 coklat pun nak letak dekat atas meja dia, HAHA.



Untuk trip yang 5 days 4 night tu, kitorang sempat visit UiTM Sabah & Universiti Malaysia Sabah. It was awesome I tell youu, nampak laut & gunung itu a must! A very thank you to MPP UiTM Sabah & MPP UMS for having us, it was such a wonderful experience :)






This is KKFM, it is operated inside UMS.


Everynight dekat KK we will go to pasar Philippine untuk dinner. Serious suka nasi goreng or mi goreng dia, sebab dengan harga rm3.50 tapi boleh dapat macam 2 pinggan, huhu. Then mesti makan beboli ayam/tongkeng ayam, awesome!










The next day dpt pegi kaki2 gunung, air terjun, hotspring. Menjelajah Sabah, it was fun.













Fourth day, its Beach dayy! Dapat pergi Pulau Mamutik, hee cantik!











Berpeluang berscuba diving, what an experience :)









Okay after 5 days 4 nights dekat Kota Kinabalu, I had such a wonderful experience. Sabah sangat cantik, it was one in a lifetime opportunity untuk pergi ke sana. Thanks MPP UiTM Johor 2011/2012 & MPP UiTM Sabah 2011/2012, ehe. =D



*Okay gambar last ni menunjukkan I beli pizza & green tea dalam flight, and the cutest of all, makanan ni dishare oleh 3 orang, iaitu me myself, Amri & Faez. Haha. Rasa macam princess duduk in between dorang, Muahaha. ;p




Hoping to go to Sabah again! ;)

10 comments:

  1. uitttt... saya sgt jeles ok........ ;-)

    ReplyDelete
  2. reza al-razi : nnti kita buat lagi trip mpp 2010/2011 ea? hehehe. :)

    ReplyDelete
  3. syahrin rahimi : yup it was awesome (:

    ReplyDelete
  4. baru g sabah jugak..tapi x sempat lak nak jelajah pulau dorang...hueee T_T... tapi mkn kat pasar filipine tu memang best...

    ReplyDelete
  5. wah, sa suka baca entry org yang pergi sabah..kenapa x pergi salut dekat tuaran? makanan laut sna 5 starrrr wooo..hehe..murah2 lagi...

    ReplyDelete
  6. misz sheyla : yeke, pulau dorg cantik sgt,hee. psr filipine mmg best kan? :D

    ReplyDelete
  7. stacy hanza: yeke, mcm best je if dpt pegi tuaran, tp ktorg x pegi pun, sedih. hehe.

    ReplyDelete
  8. cehh, mcm dia tak pegi skali je, hahaha.

    ReplyDelete