Blog was created on 27 November 2010

Saturday, November 26, 2011

10 Hari Cabaran Blog - Day 2

10 Things You Love

1. My handphone.
Seriously I can't live without a phone. If my phone's battery is dead, I tend to take someone's phone and call the person i'm currently texting with. Haha gila. Okay nak cakap jugak Alhamdulillah my wish come true. Hello my Blackberry Bold3 White, yes white, haruslah, mengidam je, hee. Syukur, mekaseh abah. :')


2. Handbags
I actually have an addict to buy handbags. Tapi if you really know, you mesti perasan, I slalu pakai 1 type of bag macam untuk selama-lamanya. Haha. Sebab once I got a new bag, I akan pakai sampai hancur. Then bila nampak lagi, beli lagi then hancur, then the cycle continues. Tapi if shopping or even online shopping, I suka bags. Seriously. Dalam almari ada beberapa bag yang tak pakai pun, haa tu rugi. Haha.


3. My Laptop
I've been using this laptop since I was 18 years old, so now I'm going 21, maknanya dah 3 years. Tak pernah hantar format, tak pernah repair, tak pernah ape-ape pun lah. Haha. Masih menggunakan windows vista yang lama tu, padahal orang semua dah tukar windows 7, or ada yang lagi baru ke? Biar lah, yang penting I bahagia bersama dia ni. Tapi dah semakin slow, so mungkin akan dihantar repair jugak. Hee kesian kau.


4. Food
Err, food pun dikategorikan sebagai things jugak kan? So I suka food. Takde food, habis lah, macam mana mau hidup dong? Hehe. Suka makan ikut mood, if ada mood, banyak lah makan. If takde mood, tak makan pun takpe lah. ;)


5. Make-ups
Before this takde lah suka pun. If nak kata I selalu pakai makeup, selalunya just pakai compact powder, eyeliner & lipbalm/lipstick. Tu je, yes tu je! Tengok tempat lah, if tetibe nak beronggeng tu, tambah blusher & eyeshadow tu. Tapi its just basic, tak reti pun nak makeup dahsyat semua tu. Hehe.


6. Shawls
Sejak mula-mula shawl in the trend, sejak itu juga lah I jadi pengumpul shawl. Buat masa ni, dah ada dalam 30+ shawl. Nak kata pakai semua, tak jugak. Hehe. Tapi tu lah, bila nampak cantik, kita beli kan? Tu lah padah nya, tapi biarlah nak kumpul. Hee.


7. Movies
I love watching movies. Tapi sometimes macam takde peluang je nak pergi selalu, but its okay. You can always watch movies at home. So I love movies, especially comedy or drama or action. Cerita hantu or seram ni, tolak jauh-jauh la. Siapa berani bawak I tengok wayang cerita hantu, serious power gila. HAHA.


8. Music
Bila tengah buat something, suka macam ada music sikit. Kalau tengah buat assignment pun, kalau boleh mesti ada music. Tapi if study tak boleh kot, unless subjek kira-kira. Hehe. Suka K-POP! Oh yes, baru je lagi addicted ni. Haha. But still, I still listen to Malay & English songs, mana yang masuk carta tu, I suka lah. Hehe.


9. Shopping
If ada peluang, masa dan duit, oh shopping itu mesti! Tak kesah la shopping dekat mall or online shopping, tapi mesti shopping. Suka shopping baju or kasut. If dapat shopping tu, mesti terus try barang-barang yang dah dibeli tu. Padahal dah try dekat dalam fitting room. Haha.


10. TV
Suka tengok tv, tu lah my kerja dekat rumah. Tapi bila dekat hostel, memang takkan tengok tv, mood malas tengok tv memang automatically ada bila dekat sana. So dekat rumah je baru rajin. Hehe. Currently tengah suka Masterchef Malaysia & Maharaja Lawak Mega. Oh suka suka!


Agak lambat Day 2 nya kan? Hehe. Tak tau la pulak Day 3 ni bila, huhu.

2 comments:

  1. ok....mgasuh anak memang la ini je keja..
    huhu.....

    ReplyDelete
  2. mengasuh anak? bila masa ada anak ni. hahah.

    ReplyDelete