Blog was created on 27 November 2010

Monday, March 12, 2012

Back to School!

Lama gila tak update blog kan? Busy sangat ke hape? Err err, opsss, no comment lah. Muehehe.

Anywayyyy, (trying to change the topic)
I am back to school! (budak sekolah tengah cuti seminggu, yes I know, tapi saya bukan budak sekolah lagi, saya budak universiti) Haha poyonyeww.

Setelah cuti berbulan-bulan selepas tamat diploma, finally I got a good news from UiTM, bahawa saya dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah sarjana muda! Wah gituu, ayat nak gempak aje.

So saya memang dapat apa yang saya mintak masa apply dulu, which is Bachelor in Business Administration (Honours) Human Resource Management.


As you can see, kolej tidak disediakan. So me and my friends pun mencari la rumah sewa, sekali one day before hari pendaftaran which is on 4th March, actually kitorang boleh je apply kolej. Nak dijadikan cerita, duit deposit rumah dah bayar and we can't have it back, tapi takpe la, sebab duit tu sebenarnya tuan rumah dah belikan katil and washing machine apetah lagi for the rumah sewa yg sepatutnya for our own use jugak. I halalkan je la, because dia macam tak ambik untung pun sebenarnya. Even my parents pun cakap halal kan aje. Dont worry makcik, kami halalkan dah. :)

Dekat kampus I duduk dekat kolej Rafflesia. I duduk dekat tingkat 9 okay, TINGKAT 9. Eh but no worries, ade lif. UiTM Segamat ada? Ceh bangga ni, (mintak penumbuk je) wee, haha. Blok kolej I paling best la, dekat dengan tangga nak pergi fakulti dan juga dekat dengan tempat makan dekat kolej. How awesome is that? Ouh well I think its awesome. :p


Oh ini mesti mention! Tangga Batu Caves di UiTM Puncak Alam. Have you heard about it? Sebab masa first time sampai sini baru I tau pasal tangga ni. Tangga ni menyambungkan (eh betul ke ayat menyambungkan tu?) dari kolej ke fakulti/kelas. So what I heard about is that tangga dekat sini ada 216 anak tangga. Bila nak turun tu okay lagi la, tapi bila nak naik tu, semputttttt~


Pergi kelas memang I turun tangga je lah. Tetapi disebabkan adanya bas rapidkl yang sentiasa ada untuk membantu insan yang lemah, everytime after kelas, I akan gunakan bas rapidkl untuk balik ke kolej. Hahaha. Tapi if nak exercise ni bagus ni, okay bila rajin i will naik tangga, i will!

Tu je la kot nak cerita, bila bosan or rajin I update lagi.
Kepada budak sekolah, happy holidays! I jealous you know! ^^

4 comments:

  1. Assalamualaikum semua..

    jemput singgah ke hijabismybeauty.blogspot.com
    Kami menawarkan tudung bawal plain no.1 'Dian Pelangi'
    dengan warna yang menarik dan harga yng berpatutan..

    http://hijabismybeauty.blogspot.com/

    sebarang order boleh dibuat melalui sms 013-3189358 atau email ke hijabisbeauty@yahoo.com

    Wanita Hiasan Dunia Seindah Hiasan adalah Wanita Solehah..
    InsyaAllah

    terima kasih senyum2 [:)]

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan kak puteri..
    Jumpa blog akak dari blog Hanis Zalikha..
    Hee.. kita satu universiti.. UiTM Puncak Alam..
    Harap bleh jumpa akak one day kat cni.. :)

    ReplyDelete
  3. Hello,
    Anda boleh menukar pautan blog saya?
    http://alisharesidence.blogspot.com/ Saya harap anda boleh menghubungkan dan saya akan melakukan perkara yang sama,
    Berterima kasih banyak

    Alisha

    ReplyDelete
  4. Naj Fatihah: hee yeke? ouh bole sgt la jumpa, kecik je uitm puncak alam tu, ekeke. :p

    ReplyDelete