Blog was created on 27 November 2010

Sunday, June 3, 2012

Convocation for Diploma!

Alhamdulillah, I've received my diploma. All the hard work (a little bit of play) at UiTM Segamat has been paid off. That is just the first step, right now I'm aiming for that 1st Class Degree for Bachelor. InsyaAllah.

Okay la nak cerita pasal Pre-Convocation dulu, which is the day kitorang kena ambik jubah, raptai, jumpa kawan lama Club 10! Okay lebih excited untuk jumpa Club 10 sebenarnya, hoh how I missed my life at UiTM Segamat with them.

Nak tau pasal Club 10, read this on Hanis' blog.



*cute gilerrrs video Hanis buat ni. padan muka to me, muka tak banyak dalam video sebab datang lambat that day lepas tu kena marah sebab datang lambat, siapa suruh, okbai.



So lepas tu kitorang Club 10 (tapi someone is missing that is Ekin sebab dia tak dapat datang) pergi SACC Mall for lunch. Ktorang dah conquer area belakang tu, punya la bising kan nak berborak je semua, I bet table lain mesti macam annoyed je, hee sorry, we were just too excited when we meet!

Then after that semua pun berpecah sebab ada yang kena balik semua kan, takpe takpe time the real convocation jumpa lagi. So yang tinggal is just me & Farain, yang kononnya nak buat Pre-Convocation photoshoot, wee!



So thanks to Fareez's camera, we can do the photoshoot! Haha.


Tapi orang yang tolong ambik gambar is the person down here. Yup thanks Zahier, hewhew.




*budak tak reti pakai mortar board sebab kepala besar, maafkanlah.

Okay sekarang, saksikanlah muka excited kami. Oh Dani pun join sekali, haha.








Okay now terus masuk during Convocation!
So our session is early morning pukul 7.30pagi, so kena gerak from rumah 1 hour earlier la kan. Before Subuh dah bangun sebab after Subuh dah kena gerak from rumah. Kesian my only one little brother Aqil, dia nak ikut tapi only 2 persons boleh enter the dewan, so my parents made the decision to let Aqil stays at my grandparents home for a while. Poor guy.

Then after arrive, dah kelam kabut segala ingatkan dah lambat. Dah la siap salah masuk pintu, supposed to be I pintu A, tapi termasuk pintu B, kuang kuang kuang. Then terjumpa Hanis on the way nak pergi pintu A, so we decided to go in together. Hoh punyalah sempit nak masuk dalam tu sebab orang semua dah ramai beratur nak masuk dewan, tapi kitorang baru nak masuk. Last-last, kena tunggu setengah jam jugak before enter the dewan. Dah la kasut baru kesayangan tu kalau berdiri lama sangat dia jadi tak berapa nak friendly. Nasib baik kau lawa kasut and very matchy with my baju kurung, kalau tak, confirm kena gigit balik!

So during the session for sure Degree students will go first. Then baru la giliran budak-budak diploma ni. Nak tak nak, kena la bersabar dulu, hehe. Tapi nasib baik my name starts with C, so takde la belakang sangat macam most of my friends yang N or S tu.

Selepas istiadat tamat, finally we get to go out from the dewan! Tapi nak keluar pun 1 hal, jammed dengan manusia! Huu.


So now picture time! What is convo without any pictures? Kan? Eh. Huu.

With Emma. My classmate at UiTM Puncak Alam, dulu Emma pun from DBS UiTM Segamat tapi in degree baru la kenal betul-betul kan, hehe.

Tetibe lepas dah keluar dewan si Khai & Is dah tariktarik suruh ambik gambar sekali, amboi excited benor?

Yeay dapat bunga from ummie & abah!

Tengok tengok, ummie and abah pun sweet sweet jugak, hikhik.

Hee kita dapat bear pink from ummie abah & aqil. They know that I love pink,  muahx muahx!

My classmate gang in UiTM Puncak Alam for HR! Rusediana Syafiqah Izzati! Haa ambik kau geng nama panjang, haha. Panggil Ruse je. :)

This is Fareez, thanks to him la sebab kalau tidak, takde gambar-gambar ni semua. My classmate for degree in HR at UiTM Puncak Alam jugak.

Ini Paan, dia teman Fareez the photographer sebab Paan ni sebenarnya dah konvo dekat UiTM Arau. Hehe.

My bestfriend at UiTM Segamat, Akma Tubby! Extremely rindu dkt dia sebab now I'm at Puncak Alam tapi dia dekat Shah Alam. Hee sayang dia sangat-sangat, although kadang-kadang akan gaduh-gaduh comel dulu, tapi bila nak berbaik semula je mesti ada sesi nangis menangis yang paling dahsyat. Hikhik. Sayang ketat-ketat lah senang cerita :")

Okay now Sesi Bergambar Bersama Club 10~! Okay maybe ade yang akan missing-missing, yelah konvo kan, semua busy nak bergambar tapi cuaca sangat panas!

Sab, Eqa, Akma, Me & Siti Nur Ain.
*fyi; ade 3 Ain in Club 10, so untuk differentiate, ade Ain Bahari, Siti Nur Ain & Farain. :D



My buddy at UiTM Segamat and continue at UiTM Puncak Alam, Farain! So kitorang berdua je la yang sticks together at Puncak Alam tu. Hehe.

Haa habis semua excited semacam kan? I know i know.

Club 10 yang jadi Club 8 sebab lagi 2 orang missing, aiyomaaa.

And of course Hanis Zalikha. Winkwink!

Geng Bertiga! Masa our part 6 dekat kolej SB, mesti akan lepak bersama tiap-tiap malam makan maggi burger, aiyh rindu gila!

With Ain Bahari yang lawa & Eqa Ayub gilagila cute haha.

With Ayu the cutest girl in Club 10.

Sesi baling mortar board tak jadi. Okbai.






 Bersama geng UiTM Puncak Alam. Hee.




The most important people in my life, my parents :)





Cute je kan ummie and abah nak pakai mortar board jugak, hehe. Forever sayang ummie and abah :)



Haruslah tidak dilupakan Aqil! Okay nampak la muka sedih tu. :P

Happy and bersyukur for my 1st convocation.
Sorry sebab its been a while. Been busy, laptop getting slower each day, too lazy to send it for a repair, sorry lappy dearie.

Till next time! Bye~

10 comments:

  1. congratz!!! nanti convo degree pulak ye. heee..best kan convo. sebab dapat jumpa kawan-kawan lama yang dah lama tak jumpa.

    ReplyDelete
  2. boleh tak nak tanye hihihi

    you habiskan diploma dekat uitm segamat lepastu sekarang sambung degree dekat uitm puncak alam ke?

    sebab tak faham sangat bila you cerita kawan uitm segamat and puncak alam tuu ^__^ hee

    ReplyDelete
  3. congrats!!
    hi, sye dtg di segmen yg sama,
    http://prettywatie.blogspot.com/2012/06/segmen-jom-tingkatkan-follower-anda.html
    kalau sudi follow lah sye ..bye:)

    ReplyDelete
  4. Australia has been frustrated by mulberry bags rain interruptions in three games this mulberry outlet tour but the batsmen got the 50 overs that coach Mickey Arthur had craved and duly hammered 9/313 against Essex. Only George Bailey (12) missed mulberry factory shop out and is now under pressure to retain his post ahead of Peter Forrest. Every run enhances the 34-year-old’s dream of a coveted baggy green following recent encouragement from chairman of Mulberry Bayswater Bags selectors mulberry handbags John Inverarity.

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan..nanti kalau free2 boleh la ke http://zayrakhayra.blogspot.com/ yer..terima kasih

    ReplyDelete
  6. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog nie,chat box pakjoe x kira k hihihihi :P http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  7. Best nya!!!! xsabar nak convo. Tharu tgk. Menitis dah airmata ni. Hehe

    ReplyDelete
  8. Wow,congrate dear..btw yang ur punye gang Rusediana tu my ex-senior SMTG dlu..how a small world kan :D

    ReplyDelete